10 Year Anniversary
Starter Plan
1 yr / only 24€
AI video translation workspace
Automatic: transcription, translation & voiceover
GDPR compliant video hosting
Promotion ends in
0
Days
:
0
Hours
:
0
Minutes
Use code
10YEARS
at checkout
*discount only applies to the first year
10 Year Anniversary:
Starter Plan,1 yr / only 24€
Use code
10YEARS
at checkout
*discount only applies to the first year

Ligjet e Indekseve - Pjesa 1 | Algjebra | Matematikë | FuseSchool

Kliko këtu për të parë më shumë video: https://alugha.com/FuseSchool Ligjet e indekseve bëjnë shuma komplekse që përfshijnë kompetencat shumë më të lehtë për t'u trajtuar. Ekzistojnë 6 ligje që ne duhet të dimë dhe të kuptojmë: si të shumohen dhe të ndahen me indekset, duke ngritur një fuqi në një fuqi, çfarë do të thotë fuqia e 0, indekset negative dhe indekset e pjesshme. Ne do të shikojmë në 4 ligjet e para në këtë video, dhe pastaj do të mbulojmë indekset e pjesshme dhe negative në një video të ndryshme. 1) Kur shumohen indekset, i shtojmë fuqitë së bashku, me kusht që ato të kenë të njëjtin numër bazë. 2) Kur ndajmë indekset, zbresim fuqitë. Por përsëri, numri bazë duhet të jetë i njëjtë. 3) Kur një fuqi ngrihet në një fuqi, ne shumëfishojmë fuqitë. 4) Çdo gjë në fuqinë e 0 është 1. Këto janë 4 ligjet e para të indekseve. REGJISTROHU në kanalin FuseSchool për shumë video më edukative. Mësuesit dhe animatorët tanë vijnë së bashku për të bërë video argëtuese dhe të lehta për t'u kuptuar në Kimi, Biologji, Fizikë, Matematikë dhe TIK. Na vizitoni në www.fuseschool.org, ku të gjitha videot tona janë të organizuara me kujdes në tema dhe porosi specifike, dhe për të parë se çfarë tjetër kemi në ofertë. Komentoni, pëlqeni dhe ndani me nxënësit e tjerë. Ju mund të kërkoni dhe të përgjigjeni pyetjeve, dhe mësuesit do të kthehen tek ju. Këto video mund të përdoren në një model të kthyer në klasë ose si një ndihmë për rishikim. Cicëroj: https://twitter.com/fuseSchool na shok: http://www.facebook.com/fuseschool Ky Burim i Hapur Arsimor është pa pagesë, nën një Licencë Creative Commons: Attribution-NonCommercial CC BY-NC (Shiko Aktin e Licencës: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). Ju lejohet të shkarkoni videon për përdorim jofitimprurës, arsimor. Nëse dëshironi të modifikoni videon, ju lutemi na kontaktoni: info@fuseschool.org

LicenseCreative Commons Attribution-NonCommercial

More videos by this producer

Equation Of Parallel Lines | Graphs | Maths | FuseSchool

In this video, we are going to look at parallel lines. To find the equation of parallel lines, we still use the y=mx + c equation, and because they have the same gradient, we know straight away that the gradient ‘m’ will be the same. We then just need to find the missing y-intercept ‘c’ value. VISI